Ystävä vuosikymmenen takaa

Teksti ja kuva: Ville Waali

Tänä vuonna Yläkaupungin Yössä on luvassa jotain nostalgista. Jotain säväyttävää. Jopa jotain legendaarista. Lähes vuosikausia kestäneen vuosikymmenen jälkeen Jelmu pystyttää telttalavansa jälleen kampuksen kentälle tuoden mukanaan liudan kovaakin kovempia artisteja. Teltta pistettiin vuonna 2005 nippuun ahnaasti resursseja vieneen Lutakon tanssisalin remontin vuoksi. Telttaa olikin jo vuosien varrella ehditty kysellä aika-ajoin enemmän ja vähemmän. ”Onhan tämä jälleen iso satsaus Jelmulta, niin taloudellisesti kuin työvoimallisestikin”,  Jelmun toiminnanjohtaja Jonna Paananen kertoo.

Aikanaan telttalavalla Yläkaupungin Yössä on vieraillut artisti jos toinenkin. Esimerkiksi Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus heitti ensimmäisen keikkansa Yläkaupungin Yössä juurikin Jelmun telttalavalla vuonna 1998. Lisäksi Stam1na kävi esiintymässä teltassa vuonna 2004 muun muassa Lapkon kanssa. Jokaisen bändin ura lähti noista ajoista kovaan nousukiitoon.

Jelmun teltta

Jonna Paananen ja Raine Pulkkinen ovat mukana toteuttamassa Jelmun teltan paluuta Yläkaupungin Yöhön.

Kovaa menoa on luvassa siis tänäkin vuonna, kun teltan valtaa kuusi artistia. ”Tärkeintä oli löytää helvetin kovia bändejä kaikille. Valitut artistit eroavat tyylillisesti toisistaan etenkin siksi, että teltan yleisöön saadaan vaihtelevuutta”, Jelmun promoottori ja tiedottaja Raine Pulkkinen sanoo. Luvassa onkin muun muassa punkkia, räppiä ja rokkia.

Telttaan mahtuu toiminnanjohtaja Paanasen mukaan noin 800 henkilöä. Teltan kasaaminen aamutuimaan, sen ylläpito ja valvonta vuorokauden läpeensä sekä purkaminen seuraavana päivänä rasittavat jokaista sen parissa työskentelevää. Esimerkiksi pelkkään kasaamiseen tarvitaan ainakin 20 henkeä. ”Joka kerta kun teltta on saatu purettua, tulee sellainen ei enää ikinä koskaan -fiilis. Mutta ajan kuluessa sitä saattaa unohtaa sen kaiken vaivan ja haluaa vain tuoda festarikävijöille unohtumattoman fiiliksen”, Paananen muistelee vuosikymmenen taakse.

Entä saammeko nähdä Jelmun telttalavan seuraavan kerran vasta vuonna 2025 jälleen vuosikymmenen jälkeen? Toiminnanjohtaja hymyilee eikä sano juuta eikä jaata – ”Sitä katsotaan sitten tämän vuoden jälkeen.”

Yläkaupungin Yö 2015 Facebookissa

 

Jelmun teltta Yläkaupungin Yössä

18:00 Ovet ja baari auki
18:15 Haamu
19:15 Relentless
20:20 Terveet Kädet
21:20 The Valkyrians
22:40 Sin Cos Tan
00:00 Nahkatakkiset Tytöt plays Dingo
02:00 Ovet ja baari kiinni

Levyjä soittaa DJ Soul Rokker.