Vapaaehtoistehtävät

Asiakaspalvelu

Asiakaspalveluun sijoittuva vapaaehtoinen työskentelee joko Yläkaupungin Yön infopisteessä ja sen läheisyydessä tai yksittäisellä tapahtumapaikalla. Hän vastaa asiakkaiden kysymyksiin maan ja taivaan väliltä, neuvoo ja opastaa tarvittaessa. Lisäksi hän avustaa esiintyjiä käytännön asioissa. Infopisteessä työskentelevä vapaaehtoinen toimii myös muiden vapaaehtoisten tukipisteenä.

asiakaspalvelu

Keittiö

Keittiössä työskentelevä vapaaehtoinen huolehtii osaltaan esiintyjien ja muiden vapaaehtoisten ruokailusta. Erilaisia tehtävänkuvia ovat mm. ruoanlaitto (ei vaadi master chef-tasoista venymistä), valmiin ruoan esillepano, ostosten tekeminen sekä ruoan jakaminen lasten ruokailussa. Keittiössä toimivalta vapaaehtoiselta edellytetään hygieniapassi.

keittiö

Järjestyksenvalvonta

Järjestyksenvalvoja huolehtii tapahtumapaikkojen turvallisuudesta. Tarvittaessa hän myös neuvoo ja opastaa asiakkaita sekä auttaa liikenteenohjauksessa.

järjestyksenvalvoja

Kuljetus

Kuljetukseen hamuava vapaaehtoinen toimii festivaalin aikana autokuskina. Tehtävä sopii sukupuoleen ja ikään katsomatta kaikille ajokortin omaaville henkilöille.

kuljetus

Roudaus

Roudaava vapaaehtoinen työskentelee eri kokoisten tavaroiden parissa. Tehtävät vaihtelevat kevyistä paperitöistä äänentoistolaitteiden ja pienten telttarakenteiden liikutteluun. Suurta lihasmassaa roudaamiseen ei kuitenkaan vaadita.

roudaus

Lava (Stage management)

Stage management pitää sisällään esiintyjien vastaanottamista ja aikatauluista huolehtimista. Tehtävä voi edellyttää myös äänentoistolaitteiden kokoamista ja miksausta, joten aikaisempi kokemus näistä tehtävistä on plussaa.

stagemanagement

Äänitekniikka

Äänitekniikkaan kuuluu sekä pienimuotoista että vaativampaa miksausta erilaisissa tiloissa. Ammattitasoista osaamista tarvitaan mm. Ilokivessä ja Lounaispuistossa, mutta tehtäviä löytyy myös vähemmän kokemusta omaaville vapaaehtoisille. Sopii erinomaisesti alan opiskelijoille, jotka kaipaavat käytännön harjoittelua.

äänitekniikka

Valotekniikka

Valotekniikkaa hoitavan vapaaehtoisen tulisi hallita ainakin valomaailman perusteet. Osa tekniikasta on valmiiksi ohjelmoitua, mutta tehtäväkenttään kuuluu myös vaativampia työnkuvia.

valotekniikka

Valo- ja/tai videokuvaus

Jos sormia polttelee visuaalisuuden tuli, niin valo-/videokuvaajan tehtävä voisi olla sinulle juuri sopiva! Vapaaehtoinen kuvaaja kiertelee tapahtumapaikoilla ja vangitsee hetkiä Yläkaupungin Yön promootiomateriaaliksi sekä muuhun vapaaseen käyttöön. Tehtävän hoitamiseen tarvitaan oma kamera.

valo- ja videokuvaus

Liikenteenohjaaja

Liikenteenohjaajana toimiva vapaaehtoinen huolehtii liikenteen sujuvuudesta suljettujen tiepätkien osalta. Tarvittaessa hän myös neuvoo ja opastaa festivaalikävijöitä.

Liikenteenvalvoja

Loppusiivous

Loppusiivoukseen osallistuva vapaaehtoinen on mukana siistimässä Ilokiven sisätiloja sekä kampusalueen ja Seminaarinkadun ulkoisia tapahtumapaikkoja. Tehtäviin kuuluu pöytien asettelua sekä tarvittavaa roskien keräämistä. Huippukuntoa ei vaadita, letkeä meininki riittää. Siivoaminen tapahtuu ryhmässä sunnuntaina päiväaikaan.

loppusiivous