la 16.5. klo 18:30
Kamarikuoro Cantinovum

Kamarikuoro Cantinovum

Cantinovum Yläkaupungin Yössä

 

25 vuoden ikään ehtineen Kamarikuoro Cantinovumin tavoitteena on tehdä taiteellisesti korkeatasoista musiikkia ja kehittää kuoron moni-ilmeistä sointia. Kuoron noin 30 laulajasta suurin osa opiskelee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa tai Jyväskylän yliopistossa, mutta kuorossa laulaa opiskelijoiden lisäksi myös useita intohimoisia kuorolaulun harrastajia. Cantinovum toimii Jyväskylän ammattikorkeakoulun edustuskuorona ja kuoroa johtaa JAMKissa kuoronjohdon lehtorina toimiva Rita Varonen. Cantinovumin latinankielinen nimi tarkoittaa uutta laulua ja nimensä mukaisesti Cantinovum on ehtinyt vuosien varrella kantaesittää jo kolmisenkymmentä uutta teosta. Cantinovum on julkaissut neljä levyä, joista viimeisin, Joutuos jouluyö, julkaistiin marraskuussa 2014. Kuoro on tehnyt lukuisia konserttikiertueita ulkomailla ja osallistunut menestyksekkäästi niin kotimaisiin kuin kansainvälisiinkin kuorokilpailuihin.

 

Cantinovum esittää jo perinteeksi muodostuneessa Yläkaupungin yön esiintymisessä kevyempää ohjelmistoaan ja kuoroa johtavat Cantinovumin varajohtajat Kaisa Halmemies ja Shawn Michael Condon. Kuoron kevätkausi jatkuu vielä Yläkaupungin yön jälkeenkin, kun Cantinovum osallistuu Tampereen sävel -kuorokatselmukseen kesäkuussa. Kuoron syyskauden ohjelmassa on muun muassa konserttimatka Puolaan.

 

IN ENGLISH:

Shows of the Cantinovum choir are already a tradition in Yläkaupungin Yö. This year they present a little llighter repertoire of the choir with the lead of Cantinovum Deputy Directors Kaisa Halmemies and Shawn Michael Condon.

 

www.cantinovum.fi

https://www.youtube.com/user/cantinovumchoir

https://www.facebook.com/pages/Cantinovum/178659868841895?fref=ts