la 16.5. klo 12:00
FM Martti Korhosen etnologian pro gradu -tutkielmaan Elämää ja aistimuksia vanhassa hirsitalossa : kokemuksellinen näkökulma eräästä asuintavasta perustuva näyttely

Martti Korhosen tutkimus käsittelee perinteisen hirsitalon aistimaailman merkitystä asukkaan elämässä. Vanha hirsitalo on moniaistinen asuinympäristö. Se ääntelee vuodenaikojen ja säiden vaihtuessa, puulämmitys sekä kosteuden vaihtelu vaikuttaa talon tuoksuihin ja aika jättää monenlaisia merkkejä paikan historiasta. Tällä kaikella on voimakas vaikutus asukkaan kokemukseen arkisesta elämisympäristöstään.

Kokemuksellisuus ja moniaistisuus ovat osa myös tiedemuseon näyttelyä. Näyttelytilassa on aistipisteitä, joissa kävijä voi tutustua moniin perinteisessä hirsitalossa tavattaviin tuoksuihin, tuntoihin ja näköaistimuksiin.

 

IN ENGLISH:

Master’s thesis of Martti Korhonen studies living in a traditional log house. The house seems to live within the seasons as it sounds, smells and feels different as the weather changes and time goes on. This all has a big effect to the inhabitant of the house.

In the exhibition you can try out these scents, senses and visual perceptions.