la 16.5. klo 16:00
Äkkigalleria 33, Katustipendi: Jim Bachor – taidetta kaduilla

Äkkigalleria 33, Katustipendi: Jim Bachor – taidetta kaduilla

Katustipenditeokset julkistetaan taidemuseon edustalla klo 16:00. Tervetuloa tapaamaan taiteilijaa ja nauttimaan kuplivaa!

Jyväskyläläinen asfaltti saa piristystä Yläkaupungin Yön aikaan, kun Äkkigallerian Katustipendin saanut yhdysvaltalainen mosaikkitaiteilija Jim Bachor saapuu kaupunkiin. Kymmenen päiväisen vierailunsa aikana Bachor tulee tekemään katumosaiikkiteoksiaan eri puolille Jyväskylän keskustaa.

Jim Bachor tunnetaan kotikaupungissaan Chicagossa paitsi näyttävien seinämosaiikkien tekijänä, mutta ennen kaikkea asfaltissa olevia kuoppia ja reikiä mosaiikkiteoksilla täyttävänä taiteilijana. Tuhansien katukuoppien ja -reikien kaupungissa hänen teoksensa on otettu ilolla vastaan – taide vähentää kulkuneuvojen rikkoutumisia ja värittää muuten ankeaa asfalttimaisemaa. Yläkaupungin yön aikaan näistä katukuvan piristäjistä päästään siis nyt nauttimaan myös Jyväskylässä.

Jyväskylä, katu, 9.5. kello 10

Jyväskylä, katu, 9.5. kello 10 Seuraa tilannetta Äkkigallerian Facebook-sivulla

Tarkempia tietoja teosten sijainnista, ja niiden tekoajankohdista saa lähempänä tapahtuma-ajankohtaa Äkkigallerian sivuilta (www.akkigalleria.fi) ja Yläkaupungin Yön sivuilta (www.ylakaupunginyo.f/). JIm Bachorin aiempaan tuotantoon voi tutustua osoitteessa www.bachor.com

Äkkigallerian katustipendi myönnetään vuosittain kekseliäästi ja omaperäisesti  kaupunkitilassa toimiville taiteilijoille. Äkkigallerian stipendin tarkoituksena on tuoda taidetta kaupunkitilaan sekä elävöittää keskustelua julkisen tilan käytöstä. Ensimmäinen Äkkigallerian katustipendi myönnettiin vuonna 2011. Äkkigallerian katustipenditaiteilija työskentelee tänä vuonna Jyväskylässä 10–17.5. Aiemmat Katustipendit ovat saaneet Re-Clip (2011), Jukka Silokunnas (2013) ja Jussi Riihelä (2014).

Lisätietoja

Juho Jäppinen

040 563 7258

akkigalleria@gmail.com

www.akkigalleria.fi